Rovarcsalogatók

Olyan virágzó növényeket gyűjtöttünk itt össze, amik beporzó rovarokat vonzanak a kertedbe. Ezen kívül a legtöbb nagyon szép dísznövény is. Mindenképpen érdemes ültetni őket.
A rovarcsalogató növényeknek, és az őket látogató rovaroknak kétféle típusa van:
A specializált rovarcsalogató növények a beporzásra, a nektárevésre specializált rovarokat vonzzák. Ezek a sokféle méh és pillangó fajok. Az ilyen növények általában nagy virágúak, hosszú csövesek, amiknek az aljába csak speciális szájszervvel rendelkező rovarok érnek le.
A másik típusba olyan rovarok tartoznak, amik csak alkalmanként látogatnak virágokat. Ők általában ragadozó rovarok, és a virágporért jönnek. A virágpor fehérjében gazdag, az összetétele hasonlít a rovarok összetételére, ezért nagyon jó kiegészítő vagy szükségtáplálék ragadozó rovarok számára. Nekik nincs speciális szájszervük, ezért a számukra alkalmas virágok kicsik, szélesre nyílók, és többnyire nagy fürtökben fejlődnek. Ha ilyeneket ültetsz, azzal a kerted növényvédelmét erősíted: oda vonzod a ragadozó rovarokat, amik a kártevőket irtják a haszonnövényeiden.


217termék
Szűrés
Virágzási idő
Hasznosítás
Fényigény
Gyökérzet
Magasság
Növény típusa
Virágszín
Termék státusza