Dió, mogyoró, egyéb magvak

Számtalan magot termeszthetsz a kertedben: gabonaféléket, hüvelyeseket, mogyorót, diót. Nagyon fontos szerepük van ezeknek a táplálkozásban: jól tárolható, energiában gazdag élelemként a civilizáció első és legfontosabb támaszát adták már ősidők óta. Segítettek átvészelni a zordabb időszakokat, és ez nagyban hozzájárult a civilizációnk ma ismert formájának a kialakulásában.
A mai kertekben is nagyon fontos szerepük van az ember és a háziállataink számára egyaránt. Az egészséges táplálkozásban a mainál kevesebb szénhidrátban gazdag gabonaféle fogyasztása lenne indokolt, számos más mag viszont nagyon hasznos tápanyagforrás. A hüvelyesek a fehérjetartalmuk miatt érdemelnek nagyobb szerepet, a diófélék és sok más magok az olajtartalmuk miatt.
A hüvelyesek termesztése a kert talaját is javítja, ezek ugyanis nitrogénkötő növények, képesek a levegőből a nitrogént hasznosítani, és a többi növény számára is átadni. A trágyázást, a műtrágyázást képesek legalább részben helyettesíteni.
Permakultúrában, ahol kevés munkával szeretnénk a kertet fenntartani, nagyon jól jön a fák, bokrok, évelő növények használata. Ezeket egyszer elültetve sokáig ellátnak bennünket élelemmel. Ezért lehet fontos szerepe a dióféléknek, a mogyorónak, amik egy erdőkertbe vagy egy külterjesebb, erdős területbe is beilleszthetők.


36termék
 
Szűrés
Virágzási idő
Hasznosítás
Fényigény
Gyökérzet
Magasság
Növény típusa
Virágszín
Termék státusza