Madárbarát növények

Készíts madárbarát kertet! Kínálatunkban megtalálod az ehhez szükséges fákat és cserjéket. Segíthetsz sokféle madárnak az élelem és a lakóhely megteremtésében. Cserében segíteni fognak neked a kerted gondozásában, a kártevő rovarok irtásában.
Általában mindenki azt gondolja, hogy a madárbarát növények a bogyós cserjék, amiket a madarak megesznek. Azonban hazánkban nem él igazi gyümölcsevő madár. A bogyók csak a fajok egy részének jelentenek őszi-téli szükségtáplálékot. A számunkra fontos kis testű madarak többsége legalább a fiókanevelés időszakában rovarevő. Ezért a kertedben minél több rovart kell termeled. Erre messze a legjobb növények a tölgyfák. Ők vonzzák a legtöbb rovart: 500-600 fajt is képesek eltartani. Rajtuk kívül bármilyen őshonos növényt ültethetsz, mert a rovarvilágot az őshonos növények éltetik. A lényeg a változatosság: minél többféle fát, bokrot ültetsz annál jobb.
Ne csak a madarak etetésére gondolj, mert a fészkelőhelyüket is meg kell teremtened. Kirakhatsz többféle odút, és a fészeképítő madarak számára ültess sűrű ágú, lehetőleg tövises cserjéket ahol biztonságban nevelhetik a fiókáikat.


79termék
Szűrés
Virágzási idő
Hasznosítás
Fényigény
Gyökérzet
Magasság
Növény típusa
Termék státusza