Mediterrán növények

Az egzotikus növényeknek manapság egyre nagyobb divatja van. A melegebb éghajlaton élő növényeknek is vannak hidegtűrő fajtáik, amiket a mi éghajlatunkon is ültethetsz a kertedben. Ezeket a különösen jó fagytűrő növényeket válogattuk össze a kínálatunkban.
A mediterrán éghajlat jellemzője a forró, száraz nyár, és a hűvös, nedves tél. A magyar klíma is hasonlít ehhez, a mediterrán növények a legszárazabb országrészekben is jól érzik magukat. Egyetlen igényük van csak: az enyhe tél. Még a legjobb fagytűrő fajták is csak éppen megfelelők a mi éghajlatunkon, a különösen kemény teleken elfagyhatnak. Ezért fontos, hogy védett, napos fekvésbe kerüljenek. A legjobb területek a számukra a szőlővidékeink, ezeken belül is a Mecsek és a Balaton-felvidék déli fekvésű hegyoldalai. A városokban is jól érzik magukat: itt néhány fokkal melegebb van a környező területekhez képest, és nagyon sok védett zugot találsz például zárt udvarokban, délre néző falak előtt.
Akkor sincs gond, ha nem annyira kedvező helyre kerülnek. Probléma csak a különösen hideg, -15 fok alatti hőmérséklettel van, és ez csak sok évente fordul elő, akkor is csak néhány napon. Ezeken a napokon be lehet takarni a növényeket fóliával, pokróccal, bármi hőszigetelő anyaggal ami a széltől és a kisugárzásos hidegtől megvédi őket.


24termék
Szűrés
Virágzási idő
Hasznosítás
Fényigény
Gyökérzet
Magasság
Növény típusa
Termék státusza