Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag

Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag
Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag
Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag
A manapság divatos útifűmag héj ennek a növénynek és a hasonló rokon fajoknak a magjából készül, nem az ismertebb útifű fajokból. A többi hazai útifű fajra egyáltalán nem hasonlít, csak a virágzat szerkezete árulja el a rokonságot.
Kiszerelés: 90 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Az Alföld száraz, homokos vidékein elterjedt ez a növény. A többi hazai útifű fajra egyáltalán nem hasonlít, csak a virágzat szerkezete árulja el a rokonságot. Többnyire homokon él, de nem kizárólag. Természetes réteken és bolygatott területeken is megtalálható. Legfeljebb 40 cm magas elágazó szára és vékony levelei vannak.

Vetése:

Késő ősszel vagy kora tavasszal 1,5-2 cm mélyre.

Alkalmazása:

A manapság divatos útifűmag héj ennek a növénynek és a hasonló rokon fajoknak a magjából készül, nem az ismertebb útifű fajokból. A maghéj nedvesség hatására erős duzzadó képességű, és nyálkás anyagot tartalmaz. Ez az anyag a bélrendszerre hat, székrekedés és más problémák esetén segít. Magas rost tartalma miatt egyébként is egészséges a fogyasztása. Ételek, főzelékek sűrítésére használható. Termesztése egyszerű, bármilyen terméketlen talajon is megél. Vékony levelei miatt alig árnyékol, ezért nagyon jól használható növénytársításokban. Önmagában ültetve a gyommentesen tartása nehézkes lehet. Virágát a beporzó rovarok szívesen látogatják.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, szeptember
Hasznosítás
ehető, gyógynövény
Fényigény
napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m, 30 cm alatt
Növény típusa
egynyári
Talajigény
bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!