Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag
Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag
550 Ft

Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag

Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag
Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag
Citromfű (Melissa officinalis) vetőmag
Közismert gyógy- és fűszernövény. Erős citrom aromája miatt kedvelt kerti virág. urópa és Ázsia déli területein őshonos.
Kiszerelés: 300 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek

Közismert gyógy- és fűszernövény. Erős citrom aromája miatt kedvelt kerti virág. Európa és Ázsia déli területein őshonos. Fehér virágai aprók, nem feltűnők.

Vetése:

Tavasszal és ősszel is vethető. A magja speciális kezelést nem igényel, de lassan kel.

Alkalmazása:

A legtöbben talán teaként ismerik: frissen és szárítva is finom, citrom illatú tea készül belőle. Nyugtató hatású, emellett antibakteriális és virusölő, lázcsillapító, szélhajtó, izzasztó, emésztést serkentő. Külsőleg herpesz, kisebb sebek, rovarcsípések kezelésére alkalmas. Az egész növény illóolajat tartalmaz, ami szintén citrom illatú. A növényhez hasonló hatása miatt széles körben használják illatosítóként és gyógyításra is. A citromfű erős aromája miatt szúnyogriasztó hatású, a ház köré ültetve és a bőrre kenve is felhasználható. A kertben szívós növény. Bármilyen talajon megél, a sovány, száraz homokon is. Problémás helyeken, forró sarkokban is használható. Szárazságtűrő. Erős karógyökerével a talaj mélyebb rétegeiben is megtalálja a tápanyagokat és a vizet. Gyors fejlődése miatt mulcs termelésre is tökéletes. Bokrosan fejlődik, a föld alatt nem terjed, ezért növénytársításokba nagyon jól beilleszthető. A kártevő rovarok összezavarására tökéletesen alkalmas az erős illata miatt. Ugyanezért illatos kertekbe is tökéletes választás. Szárazságtűrése miatt fűszerspirálban, kőfalak réseiben is jóé érzi magát. Hosszú ideig tartó virágzása miatt a beporzó rovarok, elsősorban a kisebb méh fajok nagyon szeretik. Méhlegelőkben feltétlenül érdemes helyet adni neki.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, hosszan virágzó, július, június, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, ehető, gyógynövény, rovarcsalogató, tápanyag felhalmozó
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!