Leander 'Hardy Red' (Nerium oleander ) vetőmag
Leander 'Hardy Red' (Nerium oleander ) vetőmag
550 Ft

Leander 'Hardy Red' (Nerium oleander ) vetőmag

Mediterrán eredetű virágzó cserje, ami nálunk dézsás növényként elterjedt. Vannak azonban nagyon jó fagytűrő fajtái is. Az egyik ilyen a Hardy Red.
Kiszerelés: 5 ml, kb. 30 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
Mediterrán eredetű virágzó cserje, ami nálunk dézsás növényként elterjedt. Vannak azonban nagyon jó fagytűrő fajtái is. Az egyik ilyen a Hardy Red. Védett fekvésben, enyhe mikroklímában a szabadba kiültetve is nevelhető. Legalább -16 fokig nem károsodik, nálunk ekkora hideget kapott eddig. Nagyobb hidegben földig visszafagy és újrahajt, elpusztulni nem szokott, de abban az évben nem virágzik. Mi a Hardy Red fajta magját kínáljuk. Az ebből kikelő magoncok nagyrészt az anyanövényre hasonlítanak, várhatóan ezek is sötétvörös virágúak és jó fagytűrők lesznek, de már nem nevezhetők Hardy Red fajtájúnak (az csak a vegetatív úton, dugványokkal szaporított, az anyanövénnyel teljesen azonos példányokra használható). Érdemes kísérletezni velük, várhatóan a szabadban is jól teljesítő növényeket lehet nevelni ezekből a magokból.

Vetése:

Tavasszal vesd el. Az első évben cserepekben neveld a magoncokat, védett helyen teleltesd át, és csak a következő tavasszal ültesd ki a szabadba.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!