Vadgyümölcs csemetecsomag száraz helyre, 5 faj, 10 szabadgyökerű csemete

Vadgyümölcs csemetecsomag száraz helyre, 5 faj, 10 szabadgyökerű csemete
Vadgyümölcs csemetecsomag száraz helyre, 5 faj, 10 szabadgyökerű csemete
Ebben a csomagban száraz területekre alkalmas vadgyümölcsöket válogattunk össze a számodra. Ezek a természetben száraz homokon, vagy száraz hegyoldalakban élnek. Átlagos vagy száraz körülmények közé ültetheted őket.
Csomag tartalma
Nincs raktáron
6 000 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket! A csemeték postázása 60 cm hosszú dobozban történik. A tölgyek erős, vastag karógyökerük miatt ebbe a méretbe már nehezen férnek bele. A csemetéket megpróbáljuk sérülés nélkül behajtogatni a dobozba, de elképzelhető, hogy méretre kell vágnunk őket. Ha ezt nem szeretnéd, akkor felár ellenében nagyobb, 120 cm-es dobozban is tudunk postázni. Ehhez választ a postázási módok közül a "GLS nagy méretű csomag" elnevezésű lehetőséget.

Leírás:

Ebben a csomagban száraz területekre alkalmas vadgyümölcsöket válogattunk össze a számodra. Ezek a természetben száraz homokon, vagy száraz hegyoldalakban élnek. Átlagos vagy száraz körülmények közé ültetheted őket úgy, hogy az első 1-2 év megerősödés után már nem kell öntöznöd őket. Őshonos vadgyümölcseink sokféle célt szolgálnak a kertben. Első és legfontosabb szerepük, hogy nevükhöz méltón ehető termést adnak. A gyümölcsük a madarak számára is kedvelt csemege, ezért madárbarát kertekbe is nagyon jól beilleszthetők. Emellett nagyon fontos, hogy őshonos növényekről van szó, amin nagyon sok rovar faj él, ezzel vonzzák a kártevők természetes ellenségeit, segítenek a kertünk vegyszermentes növényvédelmében. A gyümölcsterméshez fontos a virágok beporzása, ezért fajonként két csemetét küldünk. Ez biztosítja a megfelelő termékenyülést, és a gazdag termést.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek