Vadgyümölcs csemetecsomag nedves helyre, 6 faj, 12 szabadgyökerű csemete

7200 Ft

Ebben a csomagban átlagos vagy nedves körülmények közé, vízpartokra, belvizes területekre is alkalmas vadgyümölcsöket válogattunk össze.

Készleten

Leírás

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy.
Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!
A csemeték postázása 60 cm hosszú dobozban történik. A tölgyek erős, vastag karógyökerük miatt ebbe a méretbe már nehezen férnek bele. A csemetéket megpróbáljuk sérülés nélkül behajtogatni a dobozba, de elképzelhető, hogy méretre kell vágnunk őket. Ha ezt nem szeretnéd, akkor felár ellenében nagyobb, 120 cm-es dobozban is tudunk postázni. Ehhez választ a postázási módok közül a „GLS nagy méretű csomag” elnevezésű lehetőséget.

Leírás:

Ebben a csomagban átlagos vagy nedves körülmények közé, vízpartokra, belvizes területekre is alkalmas vadgyümölcsöket válogattunk össze a számodra. Ezek a fajok elviselik a belvizet, árvizet, ha az nem tart tovább néhány hétnél. Szeretik, ha a gyökereikkel elérik a talajvizet, vagyis az nincs mélyebben 2-3 méternél. A talajnak nem szabad mélyen kiszáradni. Az ország csapadékosabb vidékein öntözés nélkül is megélnek, de száraz területeken csak kiegészítő öntözéssel.

Őshonos vadgyümölcseink sokféle célt szolgálnak a kertben. Első és legfontosabb szerepük, hogy nevükhöz méltón ehető termést adnak. A gyümölcsük a madarak számára is kedvelt csemege, ezért madárbarát kertekbe is nagyon jól beilleszthetők. Emellett nagyon fontos, hogy őshonos növényekről van szó, amin nagyon sok rovar faj él, ezzel vonzzák a kártevők természetes ellenségeit, segítenek a kertünk vegyszermentes növényvédelmében.
A gyümölcsterméshez fontos a virágok beporzása, ezért fajonként két csemetét küldünk. Ez biztosítja a megfelelő termékenyülést, és a gazdag termést.

A következő fajokat tartalmazza a csomag:

Madárcseresznye (Cerasus avium), 2 db csemete:

 

Vadalma (Malus sylvestris), 2 db csemete:

 

Vadkörte (Pyrus pyraster), 2 db csemete:

 

Zselnicemeggy (Padus avium ssp. padus), 2 db csemete:

 

Kökény (Prunus spinosa), 2 db csemete:

 

Fekete bodza (Sambucus nigra), 2 db csemete:

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vadgyümölcs csemetecsomag nedves helyre, 6 faj, 12 szabadgyökerű csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük