Vadalma csomag, 6 faj, 12 csemete

4000 Ft

A vadalma köré építettük fel ezt a csomagot. Két vadalma csemetét tartalmaz, és a körülötte felépített életközösség elemeit.

Készleten

Leírás

A vadalma köré építettük fel ezt a csomagot. Két vadalma csemetét tartalmaz, és a körülötte felépített életközösség elemeit. A két almafa közé célszerű elültetni a tölgyet és a szilfákat, körben a cserjéket. Ezek nem rokonai az almának, ezért pajzsként szolgálnak: az alma betegségei nem tudnak könnyen átjutni egyik fáról a másikra. A szilfák gyorsan nőnek, és hamar árnyékot adnak. Alattuk a tölgy csemete megerősödik, és idővel át tudja venni a szerepüket. Mielőtt a szilfák eluralkodnának érdemes kivágni őket. Az ágaik bőséges mulcs anyagot adnak a talaj építéséhez, és a tuskóból feltörő sarjaikat is ugyanígy lehet hasznosítani ha 1-2 évente levágjuk. Ők adják a kis életközösségünk talajához a szerves anyag utánpótlást. Nagyobb ágakat, karónak való anyagot is lehet belőlük nevelni igény szerint ritkább visszavágással. A cserjék körben szintén szerepet játszanak a mikroklíma megteremtésében, és az élővilág odacsábításában. Közben hasznot is hajtanak a termésükkel.
A kis életközösséget ki lehet egészíteni szokásos kerti növényekkel is. Nagyon jól illenek hozzá a bogyós gyümölcsök, mint a ribizli és a köszméte, mert ezek félárnyékban is teremnek, hasznosítani tudják a fák által beárnyékolt területet is. Alulra kerülhetnek évelő növények talajtakaróként, virágzó növényként a megporzók etetésére, talajjavításra. Nagyon jók a különböző here félék, a lucerna, más pillangósok (somkóró, csűdfű fajok, kecskeruta, …), fekete nadálytő, lórom és lósóska fajok, menták, citromfű, szurokfű (oregano), levendula, kokárdavirág, turbolyák, vadmurok. Amíg a fák kicsik addig a naposabb területet lehet hasznosítani hagyományos konyhakertként, de ilyenkor is érdemes vastagon mulcsolni, hogy a talaj már épülhessen.

 

A következő fajokat tartalmazza a csomag:

Vadalma (Malus sylvestris) 2 db 50-100 cm-es csemete:

 

Közönséges mogyoró (Corylus avellana) 2 db 50-100 cm-es csemete

 

Csíkos keckerágó (Euonymus europaeus) 2 db 30-50 cm-es csemete:

 

Kocsánytalan tölgy (Quercus petraea) 2 db 50-100 cm-es csemete:

 

Mezei szil (Ulmus minor) 2 db 15-30 cm-es csemete:

 

Kökény (Prunus spinosa) 2 db 10-30 cm-es csemete


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vadalma csomag, 6 faj, 12 csemete” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.