Vad mogyorók és barátaik csemetéi, 4 faj, 9 csemete

3000 Ft

Ehető magvú növényeket válogattunk össze ebbe a csomagba. Termésükért is érdemes őket ültetni, de az állatvilágot is táplálják. Főleg nagyobb testű madarak (szajkó, harkályok) és kisemlősök, mint például a mókus kedvelt csemegéi.

Elfogyott

Leírás

Ehető magvú növényeket válogattunk össze ebbe a csomagba. Termésükért is érdemes őket ültetni, de az állatvilágot is táplálják. Főleg nagyobb testű madarak (szajkó, harkályok) és kisemlősök, mint például a mókus kedvelt csemegéi. Erdei környezetbe és hagyományos kertbe is kiválóan beilleszthetők.

A következő fajokat tartalmazza a csomag:

Közönséges mogyoró (Corylus avellana) 3 db csemete
A közönséges mogyoró a mindenki által ismert mogyoróbokor. Hosszú egyenes és rugalmas tősarjakat nevel, amiket nagyon jól lehet használni mindenféle célokra. Gyerekkoromban ebből készült a horgászbot. Legalább 3 db-ot érdemes ültetni belőle egymás közelébe, mert szél porzású növényként szüksége van nagyobb virágpor mennyiségre a biztos terméshez.

 

Török mogyoró (Corylus colurna) 2 db csemete
A mogyoróbokor fa termetű rokona. Termése kicsit apróbb, de nagy csoportokban fejlődik. Íze is eltérő.

 

Molyhos tölgy (Quercus pubescens) 2 db csemete
A tölgyek a leghasznosabb rovar- és madárbarát növények. Ezek azok a fák, amik a leveleiken a legtöbb rovarfajt el tudják tartani: 500-600 faj is él rajtuk. Ezzel a madárvilág számára folyamatos táplálékot biztosítanak. Lassan nőnek, hosszú életűek. A molyhos tölgy kis termetű, görbe törzsű fává fejlődik. Jó helyen a tölgyekhez képest gyorsan nő, száraz köves helyen bonsai-szerű formára törpül. A makkja ehető, a nálunk élő tölgyek között a csersav-tartalma a legalacsonyabb, pont ezért az állatvilág is nagyon szereti.

 

Vadmandula (Amygdalus communis) 2 db csemete
A mandula szárazságtűrő alacsony fa. A magja kedvelt csemege és sütemények alapanyaga. Napos, meleg fekvésbe való.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vad mogyorók és barátaik csemetéi, 4 faj, 9 csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük