Télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) földlabdás csemete

700 Ft-tól

Japánból származó örökzöld cserje. Sövénynek mindenütt ültetik szívóssága és nyírhatósága miatt. Az élővilág számára is nagyon hasznos.

Leírás

Földlabdás csemete, 30-40 cm magassággal. A földlabda kb. 5x5x15 cm. A csemetéket vetőtálcákban nevelték, a teljes földlabdával együtt tudjuk őket postázni a gyökerek sérülése nélkül.
A nyári forróságot kivéve bármikor ültethető. A szabadgyökeres csemetékhez képest jobb eredés érhető el, jobban viselik az ültetési stresszt mivel a gyökérzetük nem sérül.
Kézhezvétel után ültetésig tárold hűvös, fagymentes helyen, a földlabdát tartsd nedvesen. Minél hamarabb érdemes elültetni, de legalább néhány hétig tárolhatod.

Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

Japánból származó örökzöld cserje. Sövénynek mindenütt ültetik szívóssága és nyírhatósága miatt. Az élővilág számára is nagyon hasznos.

Alkalmazása:

Ideális örökzöld sövénynek való növény: szívós, napon és árnyékban is megél, bármilyen formára nyírható.
Minden része mérgező, erre oda kell figyelni az ültetésekor.
Fája kemény, szerszámkészítésre kiváló.
Szívós, szárazságtűrő faj, nem jelent problémát a tartása. Bármilyen talajon megél, nedves és száraz körülmények között is. Még a nagy vák melletti, fagyökerekkel átszőtt talaj sem jelent számára problémát. A légszennyezettséget is jól bírja. Szinte teljes árnyékban is megél.
Nyírott sövényként nem tűnik fel, hogy a fagyal mennyire jó az állatvilág számára, még úgy is, hogy nem őshonos faj. Virágait a méhek látogatják, termése a madarak eledele, amik sűrű bokraiban fészket is raknak. Télen búvóhelyet találnak az örökzöld lomb alatt. Érdemes belőle néhány darabot ültetni és hagyni szabadon fejlődni, virágozni.

További információk

Növény típusa

fásszárú

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

1-3 m

Egyebek

rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Télizöld fagyal (Ligustrum ovalifolium) földlabdás csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük