Tatsoi kínai káposzta (Brassica rapa subsp. narinosa) vetőmag

550 Ft

A tatsoi különleges kínai káposztaféle. A pak choi-hoz hasonló, mustáros-fűszeres ízű. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője.

Leírás

A tatsoi különleges kínai káposztaféle. A pak choi-hoz hasonló, mustáros-fűszeres ízű. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője.
Kis termetű, szétterülő pak choi-ra hasonlít. 20 cm átmérőnél ritkán nő nagyobbra. Fehéres levélnyelével és fényes sötétzöld leveleivel nagyon dekoratív növény.
A hideget kedveli, tavasszal és ősszel van szezonja, de enyhébb időben szinte egész télen szedhető.
Kétéves, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.

Vetése:

Kora tavasszal vagy kora ősszel vethető.

Alkalmazása:

Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Enyhe, édeskés, mustáros íze van. A levelek lemeze és vastag nyele salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el.
Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. Hideg évszakos növény, a nyári forróságot nem szereti. Kora tavasszal, vagy az ősz kezdetén érdemes elvetni. Jól bírja a hideget, a fagyot is, nagyjából -10 fokig.
Vetés után gyorsan kikel, és nagyon hamar fogyasztható. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.


További információk

Növény típusa

kétéves

Talajigény

bármilyen

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

ehető

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tatsoi kínai káposzta (Brassica rapa subsp. narinosa) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük