Tatsoi kínai káposzta (Brassica rapa subsp. narinosa) vetőmag
Tatsoi kínai káposzta (Brassica rapa subsp. narinosa) vetőmag
550 Ft

Tatsoi kínai káposzta (Brassica rapa subsp. narinosa) vetőmag

A tatsoi különleges kínai káposztaféle. A pak choi-hoz hasonló, mustáros-fűszeres ízű. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője.
Kiszerelés: 1 ml, 300 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
A tatsoi különleges kínai káposztaféle. A pak choi-hoz hasonló, mustáros-fűszeres ízű. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője. Kis termetű, szétterülő pak choi-ra hasonlít. 20 cm átmérőnél ritkán nő nagyobbra. Fehéres levélnyelével és fényes sötétzöld leveleivel nagyon dekoratív növény. A hideget kedveli, tavasszal és ősszel van szezonja, de enyhébb időben szinte egész télen szedhető. Kétéves, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.

Vetése:

Kora tavasszal vagy kora ősszel vethető.

Alkalmazása:

Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Enyhe, édeskés, mustáros íze van. A levelek lemeze és vastag nyele salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. Hideg évszakos növény, a nyári forróságot nem szereti. Kora tavasszal, vagy az ősz kezdetén érdemes elvetni. Jól bírja a hideget, a fagyot is, nagyjából -10 fokig. Vetés után gyorsan kikel, és nagyon hamar fogyasztható. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május
Hasznosítás
ehető
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
kétéves
Talajigény
bármilyen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!