Tarlórépa 'Purple Top Milan' (Brassica rapa var. rapa) vetőmag
Tarlórépa 'Purple Top Milan' (Brassica rapa var. rapa) vetőmag
550 Ft

Tarlórépa 'Purple Top Milan' (Brassica rapa var. rapa) vetőmag

A tarlórépa nálunk másodvetésként, nyári retek helyettesítőként nagyon kedvelt zöldségféle. A gumója és a levele is ehető.
Kiszerelés: 1 ml, 350 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
A tarlórépa nálunk másodvetésként, nyári retek helyettesítőként nagyon kedvelt zöldségféle. A gumója és a levele is ehető. Fehéres, a reteknél nagyobbra növő, teniszlabda méretet is elérő gumója a Purple Top Milan fajtánál felül rózsaszínű. Virágszára áttelelés után a második évben fejlődik ki. A magyar éghajlaton keményebb teleken elfagyhat. Nevét onnan kapta, hogy sokszor a gabonák után, másodvetésként, a tarlón termesztették.

Vetése:

Kora tavasztól nyár végéig bármikor vethető, végleges helyére. Sokszor másodvetésként, nyáron termesztik.

Alkalmazása:

A gumójáért termesztett zöldségféle, de a levele is ehető. A fiatal gumó enyhe ízű, a retekhez hasonló, idősebb korban csípőssé válik. Az ilyen gumókat elsősorban főzni vagy savanyítani érdemes. A levelek ugyanígy viselkednek: a zsenge levél kevésbé csípős, salátákban nagyon jól használható, akár csak kisebb mennyiségben ízesítésként. Az idősebbeket már erősen csípősek. Jól tárolható, késői vetésből hűvös helyen, pincében egész télen használható marad. A szabadban is meg lehet próbálni az átteleltetését, de keményebb teleken el tud fagyni. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz. Ha sok tápanyagot kap, akkor inkább a levelei fejlődnek, gumót alig nevel. A hideget és a meleget egyaránt elviseli, bár nyáron érdemes árnyékolni. Szinte egész évben termeszthető. A téli fagyokat jól tűri, csak a legkeményebb teleken fagy el. Áttelelés után a kora tavasszal megjelenő levelei az egyik első friss zöldségfélét adhatják. Vetés után gyorsan kikel, 35-45 nap után szokták szüretelni zsenge gumóként. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május
Hasznosítás
ehető
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
gumós, sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
kétéves
Talajigény
bármilyen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!