Szürke aszat (Cirsium canum) vetőmag

550 Ft

Nedves réteken, vízpartokon él ez a szép virágú aszat faj. A számára megfelelő nedvesebb élőhelyeken az egész országban bárhol találkozhatsz vele. A többi aszattól eltérően nem szúrós, a levelein csak néhány serteszerű töviske található.

Kategóriák: , ,

Leírás

Nedves réteken, vízpartokon él ez a szép virágú aszat faj. A számára megfelelő nedvesebb élőhelyeken az egész országban bárhol találkozhatsz vele. A többi aszattól eltérően nem szúrós, a levelein csak néhány serteszerű töviske található. Levelei halvány zöldek, zsengék, puhák. Szára síma, tövistelen. Egy-másfél méter magasra nő.

Vetése:

Tavasszal vagy ősszel végleges helyére.

Alkalmazása:

A kertben nagy termetű dísznövényként kiválóan felhasználható. Azok is bátran ültethetik, akik a többi aszat és bogáncs fajt a töviseik miatt nem kedvelik. Virágos rétekbe, méhlegelőkbe is érdemes betelepíteni. Alacsony levélrózsájával jól átvészeli az évi 1-2 kaszálást.
Vízigényes, de ha ezt megkapja, akkor könnyen tartható. Bármilyen talajon megél. Hosszú karógyökerével felhozza a talaj alsóbb rétegeiből a tápanyagokat, de túlságosan kis zöld tömeget képez ahhoz, hogy mulcs alapanyag termesztésére alkalmas legyen. Talajlazításra viszont használható.
Hosszan és sokat virágzó rovarcsalogató növény, már csak ezért is érdemes ültetni belőle. A többi aszat és bogáncs fajhoz hasonlóan ezt is imádják a méhek.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

június, július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m, 1-3 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szürke aszat (Cirsium canum) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük