Széleslevelű gyékény (Typha latifolia) vetőmag

500 Ft

A széleslevelű gyékény felismerhető hamvas világoszöld levélszínéről, szélesebb leveleiről és terméséről. Szinte minden része ehető.

Leírás

Sekély állóvízben élő növény. Számára alkalmas helyen hatalmas állományokat alkot, amik minden más növényt kiszorítanak maguk közül. A széleslevelű gyékény felismerhető hamvas világoszöld levélszínéről, szélesebb leveleiről és terméséről. Régen sokféleképpen hasznosították. Szinte minden része ehető: a gyöktörzse gumós zöldségként, tavasszal a fiatal hajtásai spárgához hasonlóan elkészíthetők, de még a pollent is hasznosították magas fehérjetartalmú kiegészítőként liszthez adva. Leveléből a gyékényfonók mindenféle használati tárgyakat készítettek. Szennyvíz és szürkevíz tisztításra ia tökéletes. Kerti tóba is alkalmas, de érdemes nagy edényben a tóba rakni, különben agresszív terjedésével az egész tavat elfoglalja. Szürkevíz tisztító kavicságyakban ez az erőteljes növekedés inkább hasznos.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, talaj felszínére. Cserépben vetéskor a cserepet állítsd vízbe, de a magok ne kerüljenek víz alá. Ahogy a növények fejlődnek a tövük már víz alá kerülhet.


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Széleslevelű gyékény (Typha latifolia) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük