Széleslevelű gyékény (Typha latifolia) vetőmag

Széleslevelű gyékény (Typha latifolia) vetőmag
Széleslevelű gyékény (Typha latifolia) vetőmag
A széleslevelű gyékény felismerhető hamvas világoszöld levélszínéről, szélesebb leveleiről és terméséről. Szinte minden része ehető.
Kiszerelés: 1 ml, 300 mag
Nincs raktáron
500 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Sekély állóvízben élő növény. Számára alkalmas helyen hatalmas állományokat alkot, amik minden más növényt kiszorítanak maguk közül. A széleslevelű gyékény felismerhető hamvas világoszöld levélszínéről, szélesebb leveleiről és terméséről. Régen sokféleképpen hasznosították. Szinte minden része ehető: a gyöktörzse gumós zöldségként, tavasszal a fiatal hajtásai spárgához hasonlóan elkészíthetők, de még a pollent is hasznosították magas fehérjetartalmú kiegészítőként liszthez adva. Leveléből a gyékényfonók mindenféle használati tárgyakat készítettek. Szennyvíz és szürkevíz tisztításra ia tökéletes. Kerti tóba is alkalmas, de érdemes nagy edényben a tóba rakni, különben agresszív terjedésével az egész tavat elfoglalja. Szürkevíz tisztító kavicságyakban ez az erőteljes növekedés inkább hasznos.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, talaj felszínére. Cserépben vetéskor a cserepet állítsd vízbe, de a magok ne kerüljenek víz alá. Ahogy a növények fejlődnek a tövük már víz alá kerülhet.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!