Sédkender (Eupatorium cannabinum) vetőmag

550 Ft

Ártereken, vízpartokon, ligeterdőkben él eredetileg, de bolygatott nedvesebb területeken is megtalálható, másfél méter magasságúra megnövő évelő. Dísznövényként is ültetik, nemesített változatai is vannak. Kiváló rovarcsalogató.

Leírás

Ártereken, vízpartokon, ligeterdőkben él eredetileg, de bolygatott nedvesebb területeken is megtalálható, másfél méter magasságúra megnövő évelő.
Nagy termetű, sűrű telepet képező növény. Virága a cickafarkhoz hasonló lapos bugában fejlődik, halvány rózsaszínű, a méhek és a pillangók nagyon szeretik.

Vetése:

Tavasszal, végleges helyére vagy cserépbe palántaneveléshez. A magjai aprók, csak nagyon vékony földréteggel szabad takarni.

Alkalmazása:

Gyógynövényként sokféle célra használták a nyáron levágott és megszárított növényt, vagy az ősszel felszedett és szintén megszárított gyökerét. A levelével az állatok szőrét bedörzsölve elriasztja a vérszívó rovarokat.
Dísznövényként is ültetik, nemesített változatai is vannak. Kiváló rovarcsalogató. Leginkább természetes hatású virágoskertekben, vagy félreeső helyeken, kerítés mellett, sövény szélében érvényesül. Terjedő töve miatt haszonnövények közé ne ültessük, de gyomfojtónak, gyomok terjedését korlátozó sövénynek jól használható.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú

Vízigény

átlagos, nedvességigényes, vízinövény

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

július, augusztus, szeptember

Gyökérzet

terjedő tövű

Magasság

0,3-1 m, 1-3 m

Egyebek

ehető, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sédkender (Eupatorium cannabinum) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük