Réti sás (Carex distans) vetőmag

550 Ft

Alföldi rétjeink gyakori fűféléje, bár nem könnyű észre venni. Laza, mereven szétálló csomói ott lapulnak a többi fűféle között.

Leírás

Alföldi rétjeink gyakori fűféléje, bár nem könnyű észre venni. Laza, mereven szétálló csomói ott lapulnak a többi fűféle között. Általában csak a termése árulja el a jelenlétét. Általában nedves rétekben fordul elő, szikes területen is jól érzi magát. A sások többségéhez hasonlóan a porzós és termős virágai külön füzérekben találhatók: felül a porzós, alul a termős füzérek.
A rengeteg sás faj között nem könnyű eligazodni. A meghatározásukban fontos szerepe van a termést alkotó fürtök számának és formájának. A mag ismerete is elengedhetetlen. Egy jó határozókulcs nélkül kicsi az esélye a pontos meghatározásnak. Ez sokszor nem is szükséges, mert az élőhely és a növény formája alapján el lehet dönteni, hogy alkalmas-e a kertünkben neki szánt feladatra.

Vetése:

Tavasszal vesd el, végleges helyére, vagy cserepekben nevelj palántát. Az apró magokat csak nagyon vékonyan szabad földdel takarni.

Alkalmazása:

Csomósan növő fűféle. Rétek, legelők fajgazdagságának növelésére tökéletes. Félárnyékban, tápdús talajon sűrűbb csomókat képez. Veteményesek körül is ültethető, nem tarackol, nem nő be a kertbe.
Viszonylag nagy szemű és könnyen hozzáférhető magja kiváló táplálék a madarak számára. Érdemes télire is lábon hagyni a számukra.

További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, szikes

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

április, május, június

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Réti sás (Carex distans) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük