Réti sás (Carex distans) vetőmag

Réti sás (Carex distans) vetőmag
Réti sás (Carex distans) vetőmag
Réti sás (Carex distans) vetőmag
Réti sás (Carex distans) vetőmag
Alföldi rétjeink gyakori fűféléje, bár nem könnyű észre venni. Laza, mereven szétálló csomói ott lapulnak a többi fűféle között.
Kiszerelés: 80 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Alföldi rétjeink gyakori fűféléje, bár nem könnyű észre venni. Laza, mereven szétálló csomói ott lapulnak a többi fűféle között. Általában csak a termése árulja el a jelenlétét. Általában nedves rétekben fordul elő, szikes területen is jól érzi magát. A sások többségéhez hasonlóan a porzós és termős virágai külön füzérekben találhatók: felül a porzós, alul a termős füzérek. A rengeteg sás faj között nem könnyű eligazodni. A meghatározásukban fontos szerepe van a termést alkotó fürtök számának és formájának. A mag ismerete is elengedhetetlen. Egy jó határozókulcs nélkül kicsi az esélye a pontos meghatározásnak. Ez sokszor nem is szükséges, mert az élőhely és a növény formája alapján el lehet dönteni, hogy alkalmas-e a kertünkben neki szánt feladatra.

Vetése:

Tavasszal vesd el, végleges helyére, vagy cserepekben nevelj palántát. Az apró magokat csak nagyon vékonyan szabad földdel takarni.

Alkalmazása:

Csomósan növő fűféle. Rétek, legelők fajgazdagságának növelésére tökéletes. Félárnyékban, tápdús talajon sűrűbb csomókat képez. Veteményesek körül is ültethető, nem tarackol, nem nő be a kertbe. Viszonylag nagy szemű és könnyen hozzáférhető magja kiváló táplálék a madarak számára. Érdemes télire is lábon hagyni a számukra.

Adatok
Virágzási idő
április, június, május
Hasznosítás
dísznövény
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, szikes
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!