Réti ördögharaptafű (Succisa pratensis) vetőmag

550 Ft

Nedvesebb rétek, ligetes erdők ritka vadvirága. Kerti növényként viszont nagyon hasznos, szép virágait a beporzó rovarok is imádják.

Kategóriák: , ,

Leírás

Nedvesebb rétek, ligetes erdők ritka vadvirága. Kerti növényként viszont nagyon hasznos, szép virágait a beporzó rovarok is imádják.
Főként változó vízellátottságú területeken él, amik akár időszakosan vízzel borítottak is lehetnek, de nyárra kiszáradnak. Lápréteken, ritkásabb tülgyesekben, fenyvesekben is megél.

Vetése:

Ősszel, vagy legfeljebb január végéig vesd el, vagy 4-6 hét hideghatás után tavasszal. Nehezen kel, de ha kikelt már gyorsan fejlődik.

Alkalmazása:

Ehető, a zsenge leveleit tavasszal salátákhoz keverheted, de nem kiadós.
Gyógynövény. Az egész föld feletti részéből tea főzhető frissen vagy szárítva. Köhögés, láz, belső gyulladások ellen hatásos. Sebek kezelésére is használták, közvetlenül a sebre és fürdőként is.
Sokáig virágzó, látványos évelő. A beporzó rovarok is nagyon szeretik. Érdemes a kertben helyet keresni neki. Öntözött kertben jól érzi magát, nedvesebb területeken vadvirágos rétekbe, szegélyekbe is ültetheted. Árnyéktűrése miatt erdőkertekbe különösen alkalmas. Vékony, magas termete nagyon jó társnövénnyé teszi.

További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Réti ördögharaptafű (Succisa pratensis) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük