Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) vetőmag
Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) vetőmag
550 Ft

Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) vetőmag

A kerti margaréta vad őse, egész nyáron át nyíló vadvirág. Nedvesebb réteken a természetben is találkozhatsz vele.
Kiszerelés: 1 ml, 160 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
A kerti margaréta vad őse, egész nyáron át nyíló vadvirág. Nedvesebb réteken a természetben is találkozhatsz vele. Az országban bárhol felbukkanhat, de nem gyakori. Nagy fehér virágaival messziről is feltűnő jelenség.

Vetése:

Tavasszal vesd el. Az apró magokat csak nagyon vékonyan szabad földdel takarni (2-3 mm). Érdemes palántát nevelni belőle.

Alkalmazása:

Normál kerti körülmények között jól érzi magát, de a szárazságot nem szereti. Öntözött, mulcsolt kertekben viszont könnyen tartható. Tömött telepeket képez, nem terjed messzire, ezért növénytársításokba nagyon jól beilleszthető. Rovarriasztó hatású, amit kihasználhatsz a haszonnövényeid védelmére. Rétekben, vadvirágként is nagyon mutatós, ha nem túlságosan száraz területre kerül. Gyógynövény, a kamilla közeli rokona, a hatásuk is hasonló. Az egész növény, de különösen a virágai hasznosak. Teájával köhögést, asztmát kezeltek. Külsőleg, kisebb sebek, horzsolások kezelésére is alkalmas. Szinte minden része ehető: a levelei, a fiatal hajtásai, és az erős gyöktörzse is. Erős 'vad' íze miatt csak kis mennyiségben, más salátafélékhez keverve használd. Egész nyáron át tartó virágzása miatt nagyon szép dísznövény, vágott virágként is tartós. A beporzó rovarok is nagyon szeretik.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, gyógynövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
bármilyen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!