Rekettyefűz (Salix cinerea) szabadgyökeres csemete

700 Ft-tól

Jellegzetes, széles, szétterülő bokrai nedves réteken tűnnek fel, mint a fás szárú növényzet első képviselői. Értékes élőhelyet jelentenek.

Leírás

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 40-60 cm.

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy.
Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

Jellegzetes, széles, szétterülő bokrai nedves réteken tűnnek fel, mint a fás szárú növényzet első képviselői. Értékes élőhelyet jelentenek.
Különleges látvány egy rekettyefűzes rét, de nem mindig hasznos természetvédelmi szempontból. A rétet el tudja foglalni, átalakítja, rendszerint ez a fűz faj az első fás szárú növény ami a nedves rétekben megtelepszik. Utána jön a többi, nagyobb termetű fa és bokor, a rét beerdősül. Ez teljesen természetes folyamat, de az értékes réti élővilág számára végzetes. Nagyon jól mutatja, hogy a rét mesterségesen fenntartott élőhely: a legelő állatok vagy a kaszálás tartja távol a bokrokat és a fákat ősidők óta.
A rekettyefűz nedvességigényes, csak olyan helyre érdemes ültetni, ahol a gyökereivel eléri a talajvizet.
Kétlaki, mint ahogy az összes többi fűz faj is. A rettegett tavaszi pihe ’havazást’ csak a nőivarú egyedei produkálják, ezért a hímivarú, porzós példányokat nyugodtan lehet ültetni ott is, ahol félünk a pihétől. Dugványról vagy gyökérsarjról szaporítva az ismert porzós példányokat bárhova ültethető a pihék veszélye nélkül.
Ahol megél, érdemes ültetni. Gyorsan nő, jól viseli az akár drasztikus visszavágást, nagyon alkalmas mulcs termelésre. Kora tavaszi virágzása nagyon fontos táplálék a méhek számára.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rekettyefűz (Salix cinerea) szabadgyökeres csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük