Ragadós mécsvirág (Silene viscosa) vetőmag

550 Ft

Szikes pusztákon, homoki réteken találkozhatsz ezzel a látványos mécsvirág fajjal. Magas, egyenes virágszárán hosszú ideig hozza a fehér virágait.

Kategóriák: , ,

Leírás

Szikes pusztákon, homoki réteken találkozhatsz ezzel a látványos mécsvirág fajjal. Magas, egyenes virágszárán hosszú ideig hozza a fehér virágait.
Szárazabb rétek ritka vadvirága. Az egény növény ragacsos a mirigyszőrök váladékától. Hosszú egyenes szárán a vékony csöves virágai csomókban (álörvökben) állnak. A hozzá hasonló sokvirágú mécsvirág (Silene multiflora) nedvesebb rétek növénye, és a száron ülő levelei a tövük felé elvékonyodók (a ragadós mécsvirág levelei a tövük felé szélesednek).

Vetése:

Tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

A növény szaponint tartalmaz, főleg a gyökerében. Régen mosásra használták, a forró vízbe áztatott gyökér leve tisztító hatású.
Dísznövényként ültethető, látványos virágzata miatt érdemel figyelmet. Hagyományos kertekben és virágzó rétekben is használható.Jó szárazságtűrő, gyenge talajkon is jól érzi magát. Töve nem terjed, a szomszédos növényeket nem nyomja el, ezért növénytásrsításokban nagyon jól felhasználható sekélyen gyökerező növények között.
Hosszú virágzása miatt kiváló rovarcsalogató. Virágát lepkék porozzák, amik pöndörnyelvükkel képesek lenyúlni a hosszú virágcsövek mélyére.

További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ragadós mécsvirág (Silene viscosa) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük