Ragadós mécsvirág (Silene viscosa) vetőmag
Ragadós mécsvirág (Silene viscosa) vetőmag
550 Ft

Ragadós mécsvirág (Silene viscosa) vetőmag

Szikes pusztákon, homoki réteken találkozhatsz ezzel a látványos mécsvirág fajjal. Magas, egyenes virágszárán hosszú ideig hozza a fehér virágait.
Kiszerelés: 0,5 ml, 1100 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
Szikes pusztákon, homoki réteken találkozhatsz ezzel a látványos mécsvirág fajjal. Magas, egyenes virágszárán hosszú ideig hozza a fehér virágait. Szárazabb rétek ritka vadvirága. Az egény növény ragacsos a mirigyszőrök váladékától. Hosszú egyenes szárán a vékony csöves virágai csomókban (álörvökben) állnak. A hozzá hasonló sokvirágú mécsvirág (Silene multiflora) nedvesebb rétek növénye, és a száron ülő levelei a tövük felé elvékonyodók (a ragadós mécsvirág levelei a tövük felé szélesednek).

Vetése:

Tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

A növény szaponint tartalmaz, főleg a gyökerében. Régen mosásra használták, a forró vízbe áztatott gyökér leve tisztító hatású. Dísznövényként ültethető, látványos virágzata miatt érdemel figyelmet. Hagyományos kertekben és virágzó rétekben is használható.Jó szárazságtűrő, gyenge talajkon is jól érzi magát. Töve nem terjed, a szomszédos növényeket nem nyomja el, ezért növénytásrsításokban nagyon jól felhasználható sekélyen gyökerező növények között. Hosszú virágzása miatt kiváló rovarcsalogató. Virágát lepkék porozzák, amik pöndörnyelvükkel képesek lenyúlni a hosszú virágcsövek mélyére.

Adatok
Virágzási idő
július, június, május
Hasznosítás
dísznövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!