Punica granatum ‘Sotchi Russia’, Szocsi gránátalma, fagytűrés -20 fok

4000 Ft

Oroszországból, Szocsiból származó gránátalma fajta. Fagytűrése az egyik legjobb: -20 fok.

Elfogyott

Leírás

Konténeres dugvány 6x6x12 cm-es műanyag cserépben, föld feletti mérete 20-25 cm. Az utolsó képen az eladó növények láthatók.

Oroszországból, Szocsiból származó gránátalma fajta. Fagytűrése az egyik legjobb: -20 fok.

A gyümölcstermő gránátalma fajták a fügéknél rosszabb télállósággal rendelkeznek, ezért eddig nem voltak elterjedve nálunk. Azonban vannak nagyon jó fagytűrő fajták, amik Kis-Ázsiában, és a volt Szovjetunió déli államaiban jöttek létre. Fagytűrésük -18 – -25 fok körül van, ami a jobb füge fajtákkal egyezik meg, akár felül is múlja azokat. Ezeket bátran ültetheted olyan területeken, ahol egyébként a füge megmarad. A gondozásuk is hasonló: nagyon jó szárazságtűrők, és fontos a számukra a napos, szélvédett hely.

Ültetésnél nem érdemes nagy gödröt ásni neki. Elég akkora, amiben a gyökerek visszahajlás nélkül elférnek. Az első 1-2 évben öntözést igényel, de amint megerősödött ez elhagyható. Ha bővebben érdekel a téma, akkor olvasd el a róla szóló cikkünket.

A selyemmirtuszok tartásáról bővebben itt olvashatsz: A gránátalma- Cikkünk a weboldalunkról

Konténeres növényeink az általunk használt cserépben mentesek a gyökerek feltekeredéséről. Ugyanis a cserép alja teljes terjedelmében hálós, a gyökerek inkább kinőnek belőle, de nem tekerednek fel. Ültetésnél ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a feltekeredett gyökerek később problémát okoznak, gyengítik a növény gyökérzetét. Talajként tőzegmentes keveréket: perlitet és kókuszrostot használunk.

Növényeink termesztésekor nem használunk növényvédőszereket. Ezért az általunk eladott csemeték vegyszermentesek. Cserébe előfordulhatnak rajtuk rovarrágások, például fügéken a fügemoly kártétele. Azt viszont garantáljuk, hogy élő kártevő nem jut el a vevőinkhez az általunk küldött növényekkel.

Csomagolásnál nagyon gondosan járunk el, ügyelünk arra, hogy a növény sérülés nélkül érkezzen meg hozzád. Amennyiben problémád van a küldeménnyel keress bennünket bátran, megoldjuk!

További információk

Növény típusa

fásszárú

Talajigény

bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos

Virágzás

június, július, augusztus, szeptember

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

1-3 m, 3-10 m

Egyebek

dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Punica granatum ‘Sotchi Russia’, Szocsi gránátalma, fagytűrés -20 fok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük