Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag
Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag
550 Ft

Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag

Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag
Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag
Pipacs (Papaver rhoeas) vetőmag
Látványos szántóföldi gyomnövény. Régen pirosra festette a búzatáblákat, de mostanában nagyon megritkult a gyomirtók használata miatt.
Kiszerelés: 1000 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
Látványos szántóföldi gyomnövény. Régen pirosra festette a búzatáblákat, de mostanában nagyon megritkult a gyomirtók használata miatt. Nagyon változatos megjelenésű, az élőhelytől és a növények sűrűségétől függően egy tő egytől több százig változó mennyiségű virágot is hozhat. A pipacs közeli rokona a máknak, mindketten nagyon sokféle hatóanyagot tartalmaznak, de a pipacs más összetételben, ezért a pszichoaktív összetevők nem érvényesülnek benne. Inkább rosszullétet okoz. A gyógyszeripar felhasználhatja, de gyógynövényként otthon nem érdemes próbálkozni vele.

Vetése:

Tavasszal vagy ősszel végleges helyére. A magja nagyon apró, nem kell földdel takarni.

Alkalmazása:

A pipacs magja nem tartalmaz veszélyes anyagokat, ehető, a mákhoz hasonló. A kertben dísznövényként ültetheted. Az egyik legszebb mezei virág. Csokorba szedve vázában is tartós. Dús virágzásával vonzza a megporzó rovarokat. Könnyen tartható, jó helyen magról szaporítja magát. Bolygatott területet igényel, csak a rendszeresen művelt talajban marad meg. Őshonos növényzetben, beállt gyepben kipusztul.

Adatok
Virágzási idő
július, június, május
Hasznosítás
dísznövény, ehető, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
egynyári
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, savanyú
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!