Permakultúrás támogató fa csemetecsomag, 6 faj, 12 szabadgyökerű csemete

A támogató fák a többiek fejlődését segítik, a talaj építéséhez szerves anyagot teremnek, ők a kert háttérbe szoruló munkásai.
Csomag tartalma
Nincs raktáron
7 200 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket! A csemeték postázása 60 cm hosszú dobozban történik. A tölgyek erős, vastag karógyökerük miatt ebbe a méretbe már nehezen férnek bele. A csemetéket megpróbáljuk sérülés nélkül behajlítani a dobozba, de elképzelhető, hogy a doboz méretre kell vágnunk őket. Ha ezt nem szeretnéd, akkor felár ellenében nagyobb, 120 cm-es dobozban is tudunk postázni. Ehhez válaszd a postázási módok közül a "GLS nagy méretű csomag" elnevezésű lehetőséget.

Leírás:

A támogató fák a többiek fejlődését segítik, a talaj építéséhez szerves anyagot teremnek, ők a kert háttérbe szoruló munkásai. Azonban nagyon fontos amit tesznek, ott a helyük minden kertben. A nitrogénkötők képesek a légkörből nitrogént felvenni, és az a többi növény számára is felhasználhatóvá válik amikor a szerves anyaguk lebomlik. Ők segítik a kert tápanyaggal történő ellátását. Visszavágás után a gyökérzetük egy része is elpusztul, nitrogénben gazdag szerves anyagot juttatva a talajba. Érdemes minden gyümölcsfa mellé ültetni 1-2 nitrogénkötőt, hogy ellássa tápanyagokkal. A többi gyorsan növő fafaj szerves anyagot termel. Jól tűrik a visszavágást, nem is engedjük nagyra nőni őket. Amíg elférnek maradhatnak, segítenek gyorsan megteremteni a védettebb erdei mikroklímát, de utána menniük kell. Kivágva tőről erőteljesen újrahajtanak, és rendszeresen visszavágva sok szerves anyagot lehet betakarítani róluk. Ez mulcsként, karóként, akár kisebb tűzifaként is használható, attól függően, hogy mennyi ideig hagyjuk őket fejlődni.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!