Pak Choi kínai káposzta, vörös (Brassica rapa subsp. chinensis) vetőmag

550 Ft

A pak choi különleges kínai káposztaféle. Kellemes íze miatt nyersen, salátákban is tökéletes. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője. Magyarul néha bordáskelnek is nevezik.

Leírás

A pak choi különleges kínai káposztaféle. Kellemes íze miatt nyersen, salátákban is tökéletes. Ázsiai jellegű ételek jellegzetes összetevője. Magyarul néha bordáskelnek is nevezik.
Levélnyele jellegzetesen vastag, fehér. A levél lemeze vöröses, bordós árnyalatú.
Kétéves növény, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.

Vetése:

Kora tavasztól őszig bármikor vethető. Néhány fokos fagyot elvisel, kb. -4 fokig, ezért a korai vetését is meg lehet kockáztatni. Érdemes a végleges helyére vetni, mert nagyon gyors fejlődése miatt palántát nevelni nem érdemes belőle.

Alkalmazása:

Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Enyhe, édeskés, mustáros íze van. A levelek lemeze és vastag nyele salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Általában frissen fogyasztják, de szárítható és savanyítható is.
Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. Az ideális vetési ideje a fagymentes időszakban van, áprilistól kora őszig. Ilyenkor kevés a nedvesség, ezért öntözést igényel. Kora tavaszi vetését is érdemes megkockáztatni, mert néhány fokos fagyot elvisel. Egy tavaszi hideghullám és a nyári forróság egyaránt beindíthatja a virágzását, de ilyen állapotban is tökéletesen fogyasztható marad.
Vetés után gyorsan kikel, és nagyon hamar fogyasztható. Kereskedelmi forgalmazásra 30-45 napos korban szedik, de kisebb korban, és később is ehető. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.


További információk

Növény típusa

kétéves

Talajigény

bármilyen

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

ehető

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pak Choi kínai káposzta, vörös (Brassica rapa subsp. chinensis) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük