Orvosi füstike (Fumaria officinalis) vetőmag

550 Ft

Kerti gyomként találkozhatsz ezzel a hamvas levelű apró növénnyel. Nem feltűnő, de a rózsaszínes virágával együtt kedves színfoltot alkot.

Kategóriák: , ,

Leírás

Kerti gyomként találkozhatsz ezzel a hamvas levelű apró növénnyel. Bolygatott területeken és sziklagyepekben is előfordul. Nem feltűnő, de a rózsaszínes virágával együtt kedves színfoltot alkot.

Vetése:

Tavasszal vesd el. Különösebb gondoskodást nem igényel.

Alkalmazása:

Gyógynövényként a rómaiak óta használatban van vértisztító, görcsoldó, epehajtó, vizelethajtó, hashajtó hatása miatt. Belsőleg főleg a máj és más szervek betegségei ellen alkalmazzák. Külsőleg bőrbetegségeket, ekcémát kezelnek vele. Hosszú ideig nem szabad szedni.
Régen túró készítéséhez használták: a tejhez adva azt kicsapja, megsavanyítja, miközben meggátolja az avas íz kialakulását. Növényi tejjel is működik.
Termesztésben átlagos kerti körülmények között bárhol megél. Ha egyszer megtelepedett, akkor utána már elveti magát és évről évre visszatér. Laza levélzete miatt nem jelent konkurenciát semmilyen más növényre nézve, ezért növénytársításokban nagyon jól felhasználható.
Nagyon hosszú virágzási ideje és számtalan apró virága miatt elvben nagyon jó rovarcsalogató növénynek kellene lennie, de a megporzók alig látogatják.

További információk

Növény típusa

egynyári

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

30 cm alatt

Egyebek

gyógynövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orvosi füstike (Fumaria officinalis) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük