Nehézszagú pipitér (Anthemis cotula) vetőmag

Kertekben, szántókon, gyomos területeken él ez a kamillára hasonlító növény. Nem gyakori, de az egész országban bárhol felbukkanhat.
Kiszerelés: 1 ml, 1100 mag
Nincs raktáron
500 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Kertekben, szántókon, gyomos területeken él ez a kamillára hasonlító növény. Nem gyakori, de az egész országban bárhol felbukkanhat. Kellemetlen szaga miatt nem téveszthető össze az amúgy hasonló kamillával.

Vetése:

Legjobb ősszel vetni, de tavasszal is kikel. Az apró magokat csak vékonyan szabad földdel takarni.

Alkalmazása:

A kamillához hasonlóan használható gyógynövény, bár a hatása gyengébb. Az egész növényből tea főzhető. Kellemetlen ízű, ezért csak a virágát érdemes használni, mert az elviselhetőbb. Külsőleg viszont nagyon jól használható gyulladásokra és rovarcsípésekre. Egyes emberekben allergiás reakciót okozhat a bőrön, ezért nagyobb arányú használata előtt előszört érdemes kipróbálni. Kerti virágként nevelhető. Leginkább a nehéz, agyagos talajokat szereti, de egy kis gondozással bárhol megél. A méhek nem kedvelik ezt a növényt, de más apró rovarok gondoskodnak a megprozásáról. Méhlegelőkben más jellegű rovarokat vonz, ezért növeli a változatosságot. Aromás levelei miatt a kártevők elriasztásában hasznos lehet.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, hosszan virágzó, július, június, május, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, rovarcsalogató
Fényigény
árnyék, félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
egynyári
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes
Vízigény
átlagos
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!