Mocsári csetkáka (Eleocharis palustris) vetőmag

550 Ft

Kiterjedt állományokat ez az alacsony vízi fűféle. Fél méter körüli magasságot elérő hengeres szárai sűrű tömeget képeznek a sekély vízben.

Leírás

Mocsarakban, állóvizek partján alkot kiterjedt állományokat ez az alacsony fűféle. A egész országban gyakori, sőt a Föld majdnem minden részén megtalálható. Fél méter körüli magasságot elérő hengeres szárai sűrű tömeget képeznek a sekély vízben. Nem hoz levelet, a zöld hengerek a szárai, azok csúcsán virágzik. Gyakran ültetik kertitavakban.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, vagy 2-3 cm mély vízzel borított tóparton. Palántát is nevelhetsz belőle vízbe állított cserepekben. A talaj kerti föld legyen, a bolti virágföld felúszik a víz tetejére, és megrothad a víz alatt.

Alkalmazása:

Kertitó partján dísznövényként használhatod. Érdemes nagy cserépbe ültetni, különben gyors terjedésével hamar elfoglalja az egész tavat. Cserépbe szorítva viszont szép tömött telepet képez.
Talajban nem válogat, bárhol megél ha van elég víz. A nedves iszapon, és az arasznyi mély vízben egyaránt jól érzi magát. Gyors fejlődésével felszívja a vizekből a tápanyagokat, ezzel hozzájárul a jó vízminőség fenntartásához.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes

Vízigény

nedvességigényes, vízinövény

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus

Gyökérzet

terjedő tövű

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mocsári csetkáka (Eleocharis palustris) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük