Mocsári csetkáka (Eleocharis palustris) vetőmag

Kiterjedt állományokat ez az alacsony vízi fűféle. Fél méter körüli magasságot elérő hengeres szárai sűrű tömeget képeznek a sekély vízben.
Kiszerelés: 50 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Mocsarakban, állóvizek partján alkot kiterjedt állományokat ez az alacsony fűféle. A egész országban gyakori, sőt a Föld majdnem minden részén megtalálható. Fél méter körüli magasságot elérő hengeres szárai sűrű tömeget képeznek a sekély vízben. Nem hoz levelet, a zöld hengerek a szárai, azok csúcsán virágzik. Gyakran ültetik kertitavakban.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, vagy 2-3 cm mély vízzel borított tóparton. Palántát is nevelhetsz belőle vízbe állított cserepekben. A talaj kerti föld legyen, a bolti virágföld felúszik a víz tetejére, és megrothad a víz alatt.

Alkalmazása:

Kertitó partján dísznövényként használhatod. Érdemes nagy cserépbe ültetni, különben gyors terjedésével hamar elfoglalja az egész tavat. Cserépbe szorítva viszont szép tömött telepet képez. Talajban nem válogat, bárhol megél ha van elég víz. A nedves iszapon, és az arasznyi mély vízben egyaránt jól érzi magát. Gyors fejlődésével felszívja a vizekből a tápanyagokat, ezzel hozzájárul a jó vízminőség fenntartásához.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május
Hasznosítás
dísznövény
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
terjedő tövű
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes
Vízigény
nedvességigényes, vízinövény
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!