Madárbarát sövény csomag, 4 faj, 8 szabadgyökerű csemete

2800 Ft

Madárbarát kertbe ajánlott növényeink a madarak sokféle igényét kielégítik. Fészkelőhelyet biztosítanak, a rajtuk szaporodó rovarokkal és ősszel a bogyóikkal táplálják őket.

Elfogyott

Leírás

Madárbarát sövényünk a madarak sokféle igényét kielégítik. Fészkelőhelyet biztosít, a rajtuk szaporodó rovarokkal és ősszel a terméseikkel táplálják őket. Az itt összeállított csomag felhasználásával hasznos és egyben szemet gyönyörködtető madárbarát sövényt lehet ültetni a kertben. A növények fél-egy méteres tőtávolsággal ültethetők, vagyis a csomag tartalma 5-10 m sövény telepítésére elegendő. A sűrűbb ültetés hamarabb összezár, a ritkábbnak több idő kell, de a végeredmény ugyanolyan sűrű sövény lesz.

A sövény ideális esetben nyíratlan, mert így lehet biztosítani, hogy a virágzó, termő hajtásrészeket ne vágd le metszéskor. Az első néhány évben ettől függetlenül érdemes visszavágni a növényeket, hogy alacsonyan elágazzanak, a sövény alja is zártabb legyen. Később már nem érdemes nyírni a sövényt, hagyni kell szabadon fejlődni. Ha szükséges, akkor ennek ellenére lehet nyírni, mert ezek a növények elviselik a visszavágást. Tudni kell azonban, hogy a fiatal hajtásokon hozzák a virágaikat. Ha ezt lenyírod, akkor a virágot és vele a termést is eltávolítod.

A következő fajokat tartalmazza a csomag:

 

Kökény (Prunus spinosa) 2 db 30-50 cm-es csemete:

 

Egybibés galagonya (Crataegus monogyna) 2 db 30-50 cm-es csemete:

 

Sajmeggy (Cerasus mahaleb) 2 db 30-50 cm-es csemete:

 

Csíkos kecskerágó (Euonymus europaeus) 2 db 15-30 cm-es csemete:


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Madárbarát sövény csomag, 4 faj, 8 szabadgyökerű csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük