Macskafarkú veronika (Pseudolysimacium spicatum) vetőmag

550 Ft

Mindenféle száraz gyepekben, sziklás hegyoldalakon, erdőszéleken él ez a gyönyörű vadvirág. Hosszú kékes virágfürtjei messziről feltűnnek, és vonzzák a beporzó rovarokat.

Kategóriák: , ,

Leírás

Mindenféle száraz gyepekben, sziklás hegyoldalakon, erdőszéleken él ez a gyönyörű vadvirág. Hosszú kékes virágfürtjei messziről feltűnnek, és vonzzák a beporzó rovarokat. Terjedő gyöktörzsével kis telepeket képez.

Vetése:

Tavasszal. A magja nagyon apró, földdel takarni nem kell. Érdemes palántát nevelni belőle, amit nyár folyamán lehet kiültetni.

Alkalmazása:

Gyakori dísznövény, sok kertészeti változatát tenyésztették ki kék, fehér és rózsaszínű virágokkal. Mi az eredeti vad, kék virágú formát forgalmazzuk.
A kertben igénytelen, gyakorlatilag bármilyen körülmények között megél. Begyökeresedés után jó szárazságtűrő. Mérsékelten terjed, nem agresszív. Napon és félárnyékban is virágzik, de napon szebb.
Kiemelkedő rovarcsalogató, hosszú virágzási ideje és rengeteg apró virága vonzza a beporzókat. Mindenképpen érdemes ültetni belőle.

Érdekességek:

A veronika nevet a régi nemzetségneve, a Veronica után kapta. Ez a nemzetség sok és sokféle fajt tartalmazott, amik szinte nem is hasonlítanak egymásra. Némelyikük gyakori gyomnövény. A macskafarkú veronikát, és néhány másik hasonló fajt ezekből választották le a Pseudolysimacium nemzetségbe.

További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

terjedő tövű

Magasság

30 cm alatt, 0,3-1 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Macskafarkú veronika (Pseudolysimacium spicatum) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük