Lózsálya (Salvia verticillata) vetőmag

550 Ft

Száraz gyepekben, bolygatott területeken, utak mentén él ez a nagy termetű zsálya. Levelei majdnem tenyérnyi méretűek, a virága is nagyobb, mint a ligeti zsályáé.

Kategóriák: , ,

Leírás

Száraz gyepekben, bolygatott területeken, utak mentén él ez a nagy termetű zsálya. Levelei majdnem tenyérnyi méretűek, a virága is nagyobb, mint a ligeti zsályáé. Főleg a Dunántúlon, valamint a középhegységeinkben találkozhatsz vele, az Alföldön ritka.

Vetése:

Tavasszal végleges helyére vagy cserépbe palánta neveléshez.

Alkalmazása:

Kertekben ma még ritka, de érdemes lenne gyakrabban ültetni. Hosszú ideig és nagyon dúsan virágzik. Egyszerű gondozása is ideális dísznövénnyé teszi. Napos helyen érvényesül igazán, de más idénye alig van. Bármilyen talajon megél, szárazságtűrő, inkább a túlságosan nedves élőhelyet nem szereti. Az elnyílt virágszárakat érdemes visszavágni, mert így újabb virágzásra serkented. Virágzó rétekbe, méhlegelőkbe mindenképpen érdemes ültetni.
Fűszerként és gyógynövényként nem használják ezt a zsályát. Viszont a megporzó rovarok táplálására annál inkább alkalmas. Az egyik legjobb rovarcsalogató növény.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

április, május, június, július, augusztus, szeptember, hosszan virágzó

Gyökérzet

szívgyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lózsálya (Salvia verticillata) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük