Lagerstroemia indica ‘Petite Orchid’, halvány rózsaszín virágú selyemmirtusz, fagytűrés -21 fok

2000 Ft

Új, nagyon jó télálló, halvány rózsaszín virágú selyemmirtusz fajta. Fagytűrése -21 fok.

Elfogyott

Leírás

Konténeres dugvány 6x6x12 cm-es műanyag cserépben, föld feletti mérete 15-20 cm. Az utolsó képen az eladó növények láthatók.

Halvány rózsaszín virágú selyemmirtusz fajta. Fagytűrése -21 fok.

A selyemmirtuszok mostanában kezdenek elterjedni nálunk. Nem véletlen az új népszerűségük: nagyon gazdagon és hosszú ideig virágoznak. A régi fajták többsége a mi klímánkon nem télálló, legfeljebb -15 – -18 fokos hideget visel el. Ezért kockázatos a Dél-Európában termesztett import növények ültetése: nem biztos, hogy ki fognak nálunk telelni. Az általunk forgalmazott fajták ezeknél fagytűrőbbek, ezért az ország nagyobb részén ültetheted őket.

Talajban nem válogatósak, de a kötött, nedves talajokat nem szeretik. Ilyen helyen gyökérrothadás végez velük. Jó szárazságtűrők, de nagyobb aszály esetén öntözni kell őket. Tápanyagigényesek, ezért meghálálják a mulcs takarást vagy a komposztot. Ez segít nedvesen tartani a talajt a gyökerek körül, és a téli hidegtől is védi őket. A selyemmirtuszok a friss hajtásaikon virágoznak, ezért fagykár után is szépen díszítik a kertet. Metszeni kora tavasszal kell őket. Az előző évi elvirágzott vesszőket szokták visszavágni, és a bokrot is ilyenkor lehet formálni, ritkítani. Az idősebb törzsek kérge nagyon szép mintázatú, ezért érdemes az ilyen bokrokat feltisztítani, a törzset kibontani.

Ültetésnél nem érdemes nagy gödröt ásni neki. Elég akkora, amiben a gyökerek visszahajlás nélkül elférnek. Az első 1-2 évben öntözést igényel, de amint megerősödött ez elhagyható. Ha bővebben érdekel a téma, akkor olvasd el a róla szóló cikkünket.

A selyemmirtuszok tartásáról bővebben itt olvashatsz: A selyemmirtusz- Cikkünk a weboldalunkról

Konténeres növényeink az általunk használt cserépben mentesek a gyökerek feltekeredéséről. Ugyanis a cserép alja teljes terjedelmében hálós, a gyökerek inkább kinőnek belőle, de nem tekerednek fel. Ültetésnél ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a feltekeredett gyökerek később problémát okoznak, gyengítik a növény gyökérzetét. Talajként tőzegmentes keveréket: perlitet és kókuszrostot használunk.

Növényeink termesztésekor nem használunk növényvédőszereket. Ezért az általunk eladott csemeték vegyszermentesek. Cserébe előfordulhatnak rajtuk rovarrágások, például fügéken a fügemoly kártétele. Azt viszont garantáljuk, hogy élő kártevő nem jut el a vevőinkhez az általunk küldött növényekkel.

Csomagolásnál nagyon gondosan járunk el, ügyelünk arra, hogy a növény sérülés nélkül érkezzen meg hozzád. Amennyiben problémád van a küldeménnyel keress bennünket bátran, megoldjuk!

További információk

Növény típusa

fásszárú

Talajigény

bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

átlagos

Fényigény

napos

Virágzás

július, augusztus, szeptember

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

1-3 m, 3-10 m

Egyebek

dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lagerstroemia indica ‘Petite Orchid’, halvány rózsaszín virágú selyemmirtusz, fagytűrés -21 fok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük