Közönséges fagyal (Ligustrum vulgare) szabadgyökeres csemete

Tölgyesekben, cserjésekben él ez a közismert cserje. Sövénynek mindenütt ültetik szívóssága és nyírhatósága miatt.
Nincs raktáron
700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 40-50 cm. Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

Tölgyesekben, cserjésekben él ez a közismert cserje. Sövénynek mindenütt ültetik szívóssága és nyírhatósága miatt. Vadon is sokfelé megtalálható.

Alkalmazása:

Minden része mérgező, de gyógynövényként külsőleg sebkezelésre és toroköblögetésre használták. Fája kemény, szerszámkészítésre kiváló. Közismert sövénynövény, bármilyen alakra nyírható. Szívós, szárazságtűrő faj, nem jelent problémát a tartása. Bármilyen talajon megél, nedves és száraz körülmények között is. A légszennyezettséget is jól bírja. Félárnyékban is megél. Nyírott sövényként nem tűnik fel, hogy a fagyal mennyire jó az állatvilág számára. Virágait a méhek látogatják, termése a madarak eledele, amik sűrű bokraiban fészket is raknak. Érdemes belőle néhány darabot ültetni és hagyni szabadon fejlődni, virágozni.

Adatok
Virágzási idő
július, június, május
Hasznosítás
rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
1-3 m
Növény típusa
fásszárú
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, savanyú, szikes, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!