Közönséges bükk (Fagus silvatica) szabadgyökeres csemete

700 Ft-tól

Hegyvidékeink magasabb régióinak jellegzetes fája. Megfelelő élőhelyen a kertben is jól mutat, nyírható, akár dézsás tartásra is alkalmas.

Kategóriák: , ,

Leírás

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 30-40 cm.

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy.
Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

Hegyvidékeink magasabb régióinak jellegzetes fája. Megfelelő élőhelyen a kertben is jól mutat, nyírható, akár dézsás tartásra is alkalmas.
Jellegzetes sima szürke kérgéről könnyen felismerhető. Általában önmagában, más fajok nélkül alkot erdőségeket, ahol szinte még aljnövényzet sem nő a sűrű árnyék miatt (nudum bükkösök). Hűvösebb, csapadékosabb, de nem pangó vizes területeken érzi jól magát. Magoncai nagyon kényesek, leginkább csak erdei környezetben maradnak életben. Az első években nagyon fontos, hogy sűrűbb növényzet vegye őket körbe, ami a tűző naptó, a széltől, a téli fagyoktól is megvédi. Ha már megerősödött, akkor elviseli a tűző napot és a legnagyobb fagyokat is.
Igazi erdei haszonfa, nagyon jó minőségű tüzelő és bútorfát ad.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Közönséges bükk (Fagus silvatica) szabadgyökeres csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük