Komatsuna japán mustárspenót, lila levelű (Brassica rapa var. perviridis) vetőmag
Komatsuna japán mustárspenót, lila levelű (Brassica rapa var. perviridis) vetőmag
550 Ft

Komatsuna japán mustárspenót, lila levelű (Brassica rapa var. perviridis) vetőmag

Az egyik legjobb ízű ázsiai káposztaféle, ami dekoratív vöröses leveleivel is hódít. Szinte egész évben termelhető, a hideget és a forróságot is elviseli. Jó szárazságtűrő.
Kiszerelés: 0,5 ml, 180 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
Az egyik legjobb ízű ázsiai káposztaféle, ami dekoratív vöröses leveleivel is hódít. Szinte egész évben termelhető, a hideget és a forróságot is elviseli. Jó szárazságtűrő. Kétéves növény, első évben a leveleit neveli, második évben virágzik.

Vetése:

Kora tavasztól őszig bármikor vethető, végleges helyére vagy palántát is nevelhetsz belőle.

Alkalmazása:

Az egész növény ehető, egészen kicsi magonc kortól a virágzó példányokig. Íze valahol a káposzta és a csípősebb mustárfélék között van, nagyon jól eltalált. Az idősebb levelek csípősebbek. Salátákban, főzelékben, ázsiai ételekben egyaránt finom. Nyersen a zsenge fiatal leveleit, főzve inkább az idősebbeket érdemes használni. A virágzata is ehető, brokkolihoz hasonlóan készíthető el. Termesztése kerti körülmények között nem nehéz, bár igazán szép növényeket tápdús, nedves talajban lehet nevelni. A mulcsolást és az öntözést meghálálja. A többi káposztaféléhez képest mélyebb gyökérzetet nevel, ezért jobb szárazságtűrő. A hideget és a meleget egyaránt elviseli, bár nyáron érdemes árnyékolni hogy zsenge maradjon. Szinte egész évben termeszthető. A fagyokat -14 fokig elviseli, télen is kint hagyhatod és szüretelheted. Vetés után gyorsan kikel, de viszonylag lassan fejlődik. Ha a teljes fejet felszeded, akkor érdemes megvárni a teljes kifejlődését, amihez 2-3 hónapra is szüksége van. A külső leveleit ennél már sokkal korábban elkezdheted szedni, így hosszú ideig, akár egész évben szüretelhetsz róla. Nagyon jól használható más növények előtt vagy után történő termesztésre, az akár csak néhány hetes időszakok kihasználására.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május
Hasznosítás
ehető
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
kétéves
Talajigény
bármilyen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!