Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum) vetőmag

550 Ft

Nedves területeken: nádasokban, mocsárréteken, vízpartokon találkozhatsz ezzel a szép mezei virággal. Rózsaszín virágai messziről feltűnőek.

Kategóriák: , ,

Leírás

Nedves területeken: árkokban, nádasokban, mocsárréteken, vízpartokon találkozhatsz ezzel a szép mezei virággal. Méteres magasságot ér el, néha csak néhány szálból áll, de sokszor gazdagon elágazó szárával nagy bokrokat képez. Rózsaszín virágai már messziről feltűnőek. Hosszú tokterméseiből repítőszőrös magvak szabadulnak ki, amikkel könnyen terjed.

Vetése:

Nagyon apró magját kora tavasszal vesd el, a talaj felszínére, minimális takarással. Érdemes palántát nevelni belőle.

Alkalmazása:

Ehető, a leveleit salátákban használhatod. Azonban nem ez a legismertebb felhasználása, mert gyógynövényként sokkal többre értékelik. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatását főleg a húgyutak közelében fejti ki. Segít megelőzni a prosztata megnagyobbodását és a húgyhólyaggyulladást. Főleg férfiak használják az idősebb korban gyakori prosztata problémák ellen.
A kertben dísznövényként is ültetheted. Élénk rózsaszín virágaival egész nyáron mutatós. Természetes hatású kertekbe vagy virágos rétekbe ajánlott.
Vízigényes, de ettől eltekintve a nevelése nagyon könnyű. Nem kényes, bármilyen talajon megél. Kertitó szélébe is ültethető a nedves talajba, de a töve ne kerüljön tartósan víz alá. Napon dúsabban elágazik és többet virágzik, de félárnyékban is megmarad. Jól viseli a konkurenciát, a természetben is sűrű növényzet között nő. A talaj felszíne alatt fejlődő rizómájával lassan terjed, de nem foglalja el agresszíven a kertet.
A beporzó rovarok körében népszerű, hosszú virágzási ideje miatt méhlegelőkbe is tökéletes.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

június, július, augusztus, szeptember, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük