Kislevelű hárs (Tilia cordata) szabadgyökeres csemete

700 Ft-tól

A természetben ritka, dísznövényként annál gyakoribb fa. A hársfa tea finom és gyógyító, de az illatos virágok a pillangók számára is vonzóak.

Leírás

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 40-50 cm.

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy.
Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!
A csemeték postázása 60 cm hosszú dobozban történik. Az ennél nagyobb csemetéket megpróbáljuk sérülés nélkül behajtogatni a dobozba, de elképzelhető, hogy méretre kell vágnunk őket. Ha ezt nem szeretnéd, akkor felár ellenében nagyobb, 120 cm-es dobozban is tudunk postázni. Ehhez választ a postázási módok közül a „GLS nagy méretű csomag” elnevezésű lehetőséget.

Leírás:

A természetben ritka, dísznövényként annál gyakoribb fa. A hársfa tea finom és gyógyító, de az illatos virágok a pillangók számára is vonzóak.
A legvízigényesebb hárs fajunk, természetes körülmények között ártéri keményfás ligeterdők lakója. A kertben is nedvesebb élőhelyet kíván, bár városi faként szinte mindenütt ültetik. Szép, szabályos formájúra fejlődik, ezért elsőrendű díszfa.
Kevesen tudják, hogy a levele is ehető, sőt az egyik legjobb vadon gyűjthető salátaféle. Érdemes néhányat ültetni, és néhány évente tőben visszavágni, mert az új hajtásokon fejlődő hatalms, zsenge levelek a legfinomabbak. Mellékesen így tudod könnyen elérni fára mászás nélkül.
A hársfa nagyon hasznos az élővilág számára: a virágai beporzó rovarok tömegét vonzzák, a levelei is sok rovarnak nyújtanak táplálékot. A róla gyűjtött hársméz nagyon értékes, karakteres ízű, az egyik legjobb gyulladáscsökkentő méz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kislevelű hárs (Tilia cordata) szabadgyökeres csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük