Keskenylevelű gyékény (Typha angustifolia) vetőmag

500 Ft

A keskenylevelű gyékény felismerhető élénk sötétzöld levélszínéről, keskenyebb leveleiről és terméséről. Régen sokféleképpen hasznosították.

Leírás

Sekély állóvízben élő növény. Számára alkalmas helyen hatalmas állományokat alkot, amik minden más növényt kiszorítanak maguk közül. A keskenylevelű gyékény felismerhető élénk sötétzöld levélszínéről, keskenyebb leveleiről és terméséről. Régen sokféleképpen hasznosították. Szinte minden része ehető: a gyöktörzse gumós zöldségként, tavasszal a fiatal hajtásai spárgához hasonlóan elkészíthetők, de még a pollent is hasznosították magas fehérjetartalmú kiegészítőként liszthez adva. Leveléből a gyékényfonók mindenféle használati tárgyakat készítettek. Szennyvíz és szürkevíz tisztításra ia tökéletes. Kerti tóba is alkalmas, de érdemes nagy edényben a tóba rakni, különben agresszív terjedésével az egész tavat elfoglalja. Szürkevíz tisztító kavicságyakban ez az erőteljes növekedés inkább hasznos.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, talaj felszínére. Cserépben vetéskor a cserepet állítsd vízbe, de a magok ne kerüljenek víz alá. Ahogy a növények fejlődnek a tövük már víz alá kerülhet.


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Keskenylevelű gyékény (Typha angustifolia) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük