Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag

550 Ft

A manapság divatos útifűmag héj ennek a növénynek és a hasonló rokon fajoknak a magjából készül, nem az ismertebb útifű fajokból. A többi hazai útifű fajra egyáltalán nem hasonlít, csak a virágzat szerkezete árulja el a rokonságot.

Kategóriák: , ,

Leírás

Az Alföld száraz, homokos vidékein elterjedt ez a növény. A többi hazai útifű fajra egyáltalán nem hasonlít, csak a virágzat szerkezete árulja el a rokonságot. Többnyire homokon él, de nem kizárólag. Természetes réteken és bolygatott területeken is megtalálható. Legfeljebb 40 cm magas elágazó szára és vékony levelei vannak.

Vetése:

Késő ősszel vagy kora tavasszal 1,5-2 cm mélyre.

Alkalmazása:

A manapság divatos útifűmag héj ennek a növénynek és a hasonló rokon fajoknak a magjából készül, nem az ismertebb útifű fajokból. A maghéj nedvesség hatására erős duzzadó képességű, és nyálkás anyagot tartalmaz. Ez az anyag a bélrendszerre hat, székrekedés és más problémák esetén segít. Magas rost tartalma miatt egyébként is egészséges a fogyasztása. Ételek, főzelékek sűrítésére használható.
Termesztése egyszerű, bármilyen terméketlen talajon is megél. Vékony levelei miatt alig árnyékol, ezért nagyon jól használható növénytársításokban. Önmagában ültetve a gyommentesen tartása nehézkes lehet.
Virágát a beporzó rovarok szívesen látogatják.

További információk

Növény típusa

egynyári

Talajigény

bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos

Virágzás

június, július, augusztus, szeptember

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

30 cm alatt, 0,3-1 m

Egyebek

ehető, gyógynövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Homoki útifű (Plantago indica) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük