Galléros tarsóka (Thlaspi perfoliatum) vetőmag

Galléros tarsóka (Thlaspi perfoliatum) vetőmag
Galléros tarsóka (Thlaspi perfoliatum) vetőmag
Alacsony, legfeljebb fél méter magas gyomnövény. A magja a mustármaghoz hasonlóan használható, csíráztatva salátákhoz is keverhető.
Kiszerelés: 1 ml, 600 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Alacsony, legfeljebb fél méter magas gyomnövény. A pásztortáskára nagyon hasonlít. A rokon mezei tarsókától a termései alapján lehet megkülönböztetni: a mezei tarsóka termésének pereme nem ér körbe, a tövénél hiányzik. A galléros tarsókánál a perem körbeér, a terméske tövénél is jól látható.

Vetése:

Ősszel vagy tavasszal végleges helyére. Az apró magokat nem kell földdel takarni.

Alkalmazása:

Fiatal levelei ehetők, de keserűek. A magja a mustármaghoz hasonlóan használható, csíráztatva salátákhoz is keverhető. A mag sok olajat tartalmaz, és rengeteg magot hoz, ezért kísérletek folynak a magtermelésre bio üzemagyag előállítása céljából. Az egész növény antibakteriális hatású, megfázásos tünetek enyhítésére alkalmas. A kertben különösebb igényei nincsenek, de a bőséges terméshez sok nedvességre van szüksége. A mezei tarsóka ősszel vetve tőlevélrózsás állapotban telel át, talajtakaróként viselkedik, ezt okosan ki lehet használni a kertben. Zöldtrágyaként is használható.

Adatok
Virágzási idő
április, május
Hasznosítás
ehető, gyógynövény, talajtakaró
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m, 30 cm alatt
Növény típusa
egynyári
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, terméketlen
Vízigény
átlagos
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!