Fürtös bodza (Sambucus racemosa) szabadgyökeres csemete

700 Ft-tól

A fekete bodzánál valamivel kisebb termetű, vörös termésű faj. Ugyanúgy használható ez is, ugyanolyan gyógyhatása van. Dísznövényként viszont sokkal szebb.

Leírás

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 30-40 cm.

Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy.
Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

A fekete bodzánál valamivel kisebb termetű, vörös termésű faj. Ugyanúgy használható ez is, ugyanolyan gyógyhatása van. Dísznövényként viszont sokkal szebb.
A természetben ritka faj. Középhegységeink hidegebb, nedvesebb erdőiben, szurdokvölgyekben nő, ennek ellenére a kertben nem kényes. A fekete bodzához képest egy kicsit nedvességigényesebb, kevésbé viseli el a szélsőséges körülményeket, de azért bárhol ültethető az aszályos, száraz területeket kivéve.
Az ember számára szép dísznövény, hasznos gyógynövény, az élővilág számára elsőrangú élelemforrás, ezért minden kertben ott a helye. Madárbarát kertekben is nagyon hasznos bogyótermő cserje.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fürtös bodza (Sambucus racemosa) szabadgyökeres csemete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük