Fürtös bodza (Sambucus racemosa) szabadgyökeres csemete

A fekete bodzánál valamivel kisebb termetű, vörös termésű faj. Ugyanúgy használható ez is, ugyanolyan gyógyhatása van. Dísznövényként viszont sokkal szebb.
Nincs raktáron
700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 30-40 cm. Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

A fekete bodzánál valamivel kisebb termetű, vörös termésű faj. Ugyanúgy használható ez is, ugyanolyan gyógyhatása van. Dísznövényként viszont sokkal szebb. A természetben ritka faj. Középhegységeink hidegebb, nedvesebb erdőiben, szurdokvölgyekben nő, ennek ellenére a kertben nem kényes. A fekete bodzához képest egy kicsit nedvességigényesebb, kevésbé viseli el a szélsőséges körülményeket, de azért bárhol ültethető az aszályos, száraz területeket kivéve. Az ember számára szép dísznövény, hasznos gyógynövény, az élővilág számára elsőrangú élelemforrás, ezért minden kertben ott a helye. Madárbarát kertekben is nagyon hasznos bogyótermő cserje.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!