Ficus carica ‘Scone’, Pogácsa füge, fagytűrés -18 fok

(1 vásárlói értékelés)

2000 Ft

Magyarországon is elterjed füge fajta, nálunk pogácsa fügének nevezik lapított sötétlila termése miatt. Fagytűrése -18 fok.

Elfogyott

Leírás

Konténeres dugvány 6x6x12 cm-es műanyag cserépben, föld feletti mérete 30-35 cm. Az utolsó képen az eladó növények láthatók.

Magyarországon is elterjed füge fajta, nálunk pogácsa fügének nevezik lapított sötétlila termése miatt. Fagytűrése -18 fok. Nagyon szívós és jó télálló füge.

Ültetésnél nem érdemes nagy gödröt ásni neki. Elég akkora, amiben a gyökerek visszahajlás nélkül elférnek. Az első 1-2 évben öntözést igényel, de amint megerősödött ez elhagyható. Ha bővebben érdekel a téma, akkor olvasd el a róla szóló cikkünket.

A fügék tartásáról bővebben itt olvashatsz: A füge – Cikkünk a weboldalunkról

Konténeres növényeink az általunk használt cserépben mentesek a gyökerek feltekeredéséről. Ugyanis a cserép alja teljes terjedelmében hálós, a gyökerek inkább kinőnek belőle, de nem tekerednek fel. Ültetésnél ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a feltekeredett gyökerek később problémát okoznak, gyengítik a növény gyökérzetét. Talajként tőzegmentes keveréket: perlitet és kókuszrostot használunk.

Növényeink termesztésekor nem használunk növényvédőszereket. Ezért az általunk eladott csemeték vegyszermentesek. Cserébe előfordulhatnak rajtuk rovarrágások, például fügéken a fügemoly kártétele. Azt viszont garantáljuk, hogy élő kártevő nem jut el a vevőinkhez az általunk küldött növényekkel.

Csomagolásnál nagyon gondosan járunk el, ügyelünk arra, hogy a növény sérülés nélkül érkezzen meg hozzád. Amennyiben problémád van a küldeménnyel keress bennünket bátran, megoldjuk!

További információk

Növény típusa

fásszárú

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos

Virágzás

június, július, augusztus

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

1-3 m

Egyebek

ehető, dísznövény

Ficus carica ‘Scone’, Pogácsa füge, fagytűrés -18 fok termékről 1 értékelés

  1. Kertesz marcela

    Super

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük