Ficus afghanistanica, Afgán füge, fagytűrés -24 fok

5000 Ft

Jelenleg Európában alig ismert faj, pedig ez a legjobb télálló füge: -24 fokig viseli el a fagyot. Szára vékony, sárgás színű.

Elfogyott

Leírás

Konténeres dugvány 6x6x12 cm-es műanyag cserépben, föld feletti mérete 25-35 cm. Az utolsó képen az eladó növények láthatók.

Igazi különlegesség! Jelenleg Európában alig ismert faj, pedig ez a legjobb télálló füge: -24 fokig viseli el a fagyot. Szára vékony, sárgás színű. Maga a bokor a hagyományos fügével megegyező méretű, de annál sűrűbb. Levelei kicsik és erősen szeldeltek, feltűnően különböznek a hagyományos fügétől,. A termése apró, sötétbordó, és nagyon édes. Afganisztánban és a környező országokban termesztik, másutt ritka. Termesztése a hagyományos fügéhez hasonló, de annál még jobb szárazságtűrő. Őshazájában félsivatagos körülmények között, gyakran sziklarepedésekben nő. A mi éghajlatunkon a legszárazabb nyarakat is gond nélkül átvészeli. A téli hidegre sem érzékeny. Talajban nem válogat, a legsoványabb homokon vagy köves talajon is megél, de persze jó kerti földben nagyobbra nő és többet terem. Tűző napra, szélvédett helyre érdemes ültetni.

Ültetésnél nem érdemes nagy gödröt ásni neki. Elég akkora, amiben a gyökerek visszahajlás nélkül elférnek. Az első 1-2 évben öntözést igényel, de amint megerősödött ez elhagyható. Ha bővebben érdekel a téma, akkor olvasd el a róla szóló cikkünket.

A fügék tartásáról bővebben itt olvashatsz: A füge – Cikkünk a weboldalunkról

Konténeres növényeink az általunk használt cserépben mentesek a gyökerek feltekeredéséről. Ugyanis a cserép alja teljes terjedelmében hálós, a gyökerek inkább kinőnek belőle, de nem tekerednek fel. Ültetésnél ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a feltekeredett gyökerek később problémát okoznak, gyengítik a növény gyökérzetét. Talajként tőzegmentes keveréket: perlitet és kókuszrostot használunk.

Növényeink termesztésekor nem használunk növényvédőszereket. Ezért az általunk eladott csemeték vegyszermentesek. Cserébe előfordulhatnak rajtuk rovarrágások, például fügéken a fügemoly kártétele. Azt viszont garantáljuk, hogy élő kártevő nem jut el a vevőinkhez az általunk küldött növényekkel.

Csomagolásnál nagyon gondosan járunk el, ügyelünk arra, hogy a növény sérülés nélkül érkezzen meg hozzád. Amennyiben problémád van a küldeménnyel keress bennünket bátran, megoldjuk!


További információk

Növény típusa

fásszárú

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, szikes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos

Virágzás

június, július, augusztus

Gyökérzet

sekély gyökér

Magasság

1-3 m

Egyebek

ehető, dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus afghanistanica, Afgán füge, fagytűrés -24 fok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük